Textos

Què suposa aprendre una altra llengua?


Aprendre una llengua no es tan sols aprendre un idioma a nivell lingüístic i acadèmic, aprendre una llengua és aprendre una cultura, una historia de eixa llengua i la seua societat, uns valors, perquè cada llengua porta les seues característiques i els seus avantpassats. Aprendre una llengua és aprendre diferents maneres de interactuar amb el món dins de altres cultures de la nostra societat.                                                                                                  El valencià si que es pot dir que aprendre-ho suposa una cultura, el valencià es el característic de la nostra terra, de les nostres històries, es la nostra cultura i que no hem de perdre; nosaltres com futurs docents hem de ser conscients de això (tots el valencians deurien ser-ho) i fer que els nostres alumnes senten el valencià com seu i trametre´ls l´afecte per ell.



Els arrels de la nostra cultura:


El valencià ha passat per èpoques de decadència i per èpoques d´esplendor, com tot; però sense dubte, hi ha algo que mai s´ha perdut, i és que el valencià popular sempre ha estat ahí, en els carrers dels pobles valencians.

El millor exemple d´açò son les cançons populars, que anaven de boca en boca com un ítem cultural dels valencians i que contaven històries sobre la nostra terra i la nostra societat.

Son cançons que no hem de perdre, son nostres i ens defineixen com a valencians. A més, s´usen molt en l´escola per als petits, com la cançó de “Joan Petit quan Balla”, “Sol solet”, “la lluna la pruna”, etc.


El valencià als mitjans de comunicació:


Els valencians teníem la nostra pròpia canal de televisió (RTVV) que ens definia, però malgrat ha sigut tancada. Acabant així amb una canal de televisió que ha marcat per a molts valencians la seua infantessa, veient els dibuixos, o per als majors les noticies, etc.                 Un canal que a més d´utilitzar el valencià, ens defenia com a societat.                                       És doncs, una gran pèrdua per als valencians. Ja que, l´existència d´aquest canal de televisió era una prova més de que el valencià estava ahí, era una senyal més de que el valencià estava viu!



Tenim que lluitar perquè el valencià deixe de ser una llengua minoritzada:


El que pensem els que lluitem per la nostra llengua no te valor si els nostres superiors, l´elit política no aposta per el valencià. Les seues idees tenen molt de pes sobre que importància té el valencià, i segons quí estiga al poder es posicionarà d´una banda o d´una altra.

Però es veritat, que nosaltres, la societat, hem de fer força per aquesta llengua. I qui millor per transferir aquests valors que els docents a l´escola. Nosaltres siguem els que millor veu tinguem per difondre el valencià entre la nostra societat.



Reflexió de l´assignatura:


Pense que ha sigut una assignatura molt pràctica a nivell escrit i oral, a nivell escrit el blog me ha paregut una molt bona forma de practicar el valencià a la vega que ens introduïen en les tecnologies, les quals fan incidència en la nostra menció de grau; a més, en les classes preníem sempre debats i temes dels que parlar, practicant així el valencià oral, mentres que parlàvem de la societat i del que suposa el valencià en la actualitat i el que ha suposat en un passat.

Mercè ha portat unes classes que per a mi han sigut molt enriquidores i interessants, tant des del punt de vista didàctic i personal.
A més, el blog ens ha servit per expresar-nos i comunicar-nos amb la societat i amb tots els que els interese llegir-ho. Nosaltres, el meu grup de treball, hem creat un blog compartit entre noslatres per al treball que van fer: "Croniques d´un rei: mai l´època medieval havia estat tan prop" (http://croniquesdunrei.blogspot.com.es/).
Doncs, puc dir que treballar en blogger ha sigut una experiència completa i amb molta riquesa didàctica, a la vegà que motivadora. Utilitzant aquesta ferramenta que les noves tecnologíes ens brienden en altres assignatures.


No hay comentarios:

Publicar un comentario